ontruimingsoefening

Ontruimingsoefening

Voor onze klanten organiseren, begeleiden en evalueren wij oefeningen op maat. In de volksmond worden dit ontruimingsoefeningen genoemd.
Wij beginnen iedere oefening met een concrete doelstelling: het verbeteren van de structuur en inhoud van de bhv-organisatie. Daarnaast nemen we specifieke doelstellingen van jouw organisatie mee. Er zijn vervolgens diverse mogelijkheden om de doelstellingen te bereiken. Die bespreken we natuurlijk graag met je.

Ontruimingsoefening Small
Deze oproep- en communicatieoefening wordt gegeven door één instructeur en duurt 3,5 uur. Daarvan is 2,5 uur bij jou op locatie. Op basis van het ontruimingsplan schrijven wij een conceptscenario dat tijdens de bijeenkomst twee keer geoefend wordt. Wij besteden daarbij specifieke aandacht aan de oproep bhv en de communicatie tijdens de verkenning en inzet van bhv’ers. De oefening wordt afgesloten met behulp van praktische toetsing.

Ontruimingsoefening Large
Deze praktijkoefening toetst de bhv-structuur, middelen, procedures en communicatie. Hiervoor komen er twee instructeurs en een lotusslachtoffer gedurende 2,5 uur naar jou op locatie. Er wordt geoefend met een reëel scenario. Daarbij besteden we specifieke aandacht aan de oproep bhv, en de communicatie tijdens de verkenning en inzet van bhv’ers. Ook het leidinggeven door de Ploegleider/Hoofd bhv komt aan de orde. Tevens kijken we naar de werking en het effect van de aanwezige bhv-middelen en -apparatuur. De oefening wordt afgesloten met behulp van praktische toetsing.